ປີ້ງໄກ່ລາດທາປາແດກ ສູດ ຄົວຈິບນ້ອຍ
ວັດຖຸດິບຢ່າງດີ ຈາກ ຮ້ານ Fresh & Farm Market
ສ່ວນປະສົມ:
⁃ ໄກ່ລາດ
⁃ ກະທຽມ ຫົວສິງໄຄ ໃບຂີ້ຫູດ ໝາກເຜັດດິບ
⁃ ໝາກເຜັດຜົງ ປາແດກ
⁃ ເກືອ ແປ້ງນົວ ນໍ້າຕານ
⁃ ຊະອິວ ຊ໋ອດຫອຍ

ວິທີເຮັດ:
⁃ ຕຳແຈ່ວທາ: ດ້ວຍການເອົາ ກະທຽມ ຫົວສິງໄຄ ໝາກເຜັດດິບ ຕຳໃຫ້ແຫຼກ ປຸງລົດດ້ວຍ ແປ້ງນົວ ເກືອ ນໍ້າຕານ ແລະ ປາແດກ ຊິມໃຫ້ອອກລົດຊາດ ເຄັມ ຫວານ ນົວ ສຸດທ້າຍເອົາໝາກເຜັດຜົງ ແລະ ໃບຂີ້ຫູດຊອຍລົງ
⁃ ປຸງໄກ່: ຕັດໄກ່ເປັນຕອນ ຫຼື ຜ່າເປັນໂຕກໍໄດ້ ປຸງ ເກືອ ແປ້ງນົວ ນໍ້າຕານ ຊະອິວ ແລະ ຊ໋ອດຫອຍ ປຸງບໍ່ເຄັມຫຼາຍ ແລ້ວໝັກໄວ້ 15 ນາທີ ໃຫ້ເຄື່ອງປຸງມັນຊືມເຂົ້າຊີ້ນໄກ່
⁃ ຄົບ 15 ນາທີ ແລ້ວເອົາແຈ່ວປາແດກທີ່ຕຳໄວ້ເອືອບ ນໍາເອົາໄປປີ້ງ
⁃ ປີ້ງໄຟອ່ອນໆ ຄ່ອຍປີ້ງຈົນສຸກແຫ້ມ ລະຫວ່າງປີ້ງ ບ່ອນໃດບໍ່ຖືກປາແດກ ກໍທາຕື່ມໃຫ້ທົ່ວ

ວິທີເສີບ:
⁃ ຕັດໃສ່ຖາດ ຫຼື ຈານ ເສີບພ້ອມເຂົ້າໜຽວຮ້ອນໆ ແລະ ຜັກກັບ

#ປີ້ງໄກ່ທາປາແດກ #ໄກ່ລາດ #FreshandFarm #jipnoii #laofood
ປີ້ງໄກ່ລາດທາປາແດກ ສູດ ຄົວຈິບນ້ອຍ ? ວັດຖຸດິບຢ່າງດີ ຈາກ ?ຮ້ານ Fresh & Farm Market ສ່ວນປະສົມ: ⁃ ໄກ່ລາດ ⁃ ກະທຽມ ຫົວສິງໄຄ ໃບຂີ້ຫູດ ໝາກເຜັດດິບ ⁃ ໝາກເຜັດຜົງ ປາແດກ ⁃ ເກືອ ແປ້ງນົວ ນໍ້າຕານ ⁃ ຊະອິວ ຊ໋ອດຫອຍ ວິທີເຮັດ: ⁃ ຕຳແຈ່ວທາ: ດ້ວຍການເອົາ ກະທຽມ ຫົວສິງໄຄ ໝາກເຜັດດິບ ຕຳໃຫ້ແຫຼກ ປຸງລົດດ້ວຍ ແປ້ງນົວ ເກືອ ນໍ້າຕານ ແລະ ປາແດກ ຊິມໃຫ້ອອກລົດຊາດ ເຄັມ ຫວານ ນົວ ສຸດທ້າຍເອົາໝາກເຜັດຜົງ ແລະ ໃບຂີ້ຫູດຊອຍລົງ ⁃ ປຸງໄກ່: ຕັດໄກ່ເປັນຕອນ ຫຼື ຜ່າເປັນໂຕກໍໄດ້ ປຸງ ເກືອ ແປ້ງນົວ ນໍ້າຕານ ຊະອິວ ແລະ ຊ໋ອດຫອຍ ປຸງບໍ່ເຄັມຫຼາຍ ແລ້ວໝັກໄວ້ 15 ນາທີ ໃຫ້ເຄື່ອງປຸງມັນຊືມເຂົ້າຊີ້ນໄກ່ ⁃ ຄົບ 15 ນາທີ ແລ້ວເອົາແຈ່ວປາແດກທີ່ຕຳໄວ້ເອືອບ ນໍາເອົາໄປປີ້ງ ⁃ ປີ້ງໄຟອ່ອນໆ ຄ່ອຍປີ້ງຈົນສຸກແຫ້ມ ລະຫວ່າງປີ້ງ ບ່ອນໃດບໍ່ຖືກປາແດກ ກໍທາຕື່ມໃຫ້ທົ່ວ ວິທີເສີບ: ⁃ ຕັດໃສ່ຖາດ ຫຼື ຈານ ເສີບພ້ອມເຂົ້າໜຽວຮ້ອນໆ ແລະ ຜັກກັບ #ປີ້ງໄກ່ທາປາແດກ #ໄກ່ລາດ #FreshandFarm #jipnoii #laofood
0 ຄໍາເຫັນ 0 Shares 3270 ເບິ່ງ